Tur och retur till Manly

Igår så åkte jag ner till hamnen strax efter lunch och tog färjan över till Manly som ligger i den norra delen av Sydney. Det går att ta bilen dit, men färjan sparar både tid och så är det en riktigt fin tur som man åker! Jag bor ju i Bondi som syns längst ner på kartan - Manly är längst upp till höger i bild.
 
 
Det tar runt 30 minuter att åka dit och tydligen så kan man se både valar och delfiner/hajar om man har tur (eller otur), men jag såg bara massa båtar. Solen sken och det var fint väder, så jag klagade inte! :-) Åkte både förbi Operahuset igen (lättare att ta bild när man är på en båt och får med hela huset) och fick se hela staden på avstånd.
 
 
Jag fick - genom förra jobbet - kontakt med en kille som bor här och vi hade bestämt oss för att ses. Så väl framme vid hamnen i Manly så mötte han upp mig och så visade han runt mig lite ner till stranden, vi köpte kaffe och satte oss och snackade, sedan gick vi iväg på en promenad. Åh, vad vackert det är där!
 
 
Vi drog vidare till en bar, drack öl, pratade med lite konstiga människor och rörde oss vidare mot nästa bar och var ute rätt så länge. Skönt med någon som hittar/känner till alla områden! :-) Blev alldeles för sent och jag tror inte ens att färjorna gick hem, så jag fick sova över där och drog hem nu på morgonen istället. Hit ska jag garanterat igen - speciellt på sommaren med den fina stranden...
 
 
Väl tillbaka i hamnen igen så fastnade jag vid en aborigin-duo som sjöng och spelade. Häftigt!
 
 
Idag händer nog ingenting speciellt - i morgon börjar ju skolan på riktigt! :-)